Overwaaiend stof

Had u wel eens gehoord van de NSA ? Ik niet. Maar één ding staat inmiddels wel vast: de NSA wel van u. Nu vind ik het op zich wel aardig dat er naar je geluisterd wordt. Als dat maar niet stiekem gebeurt, en daar ben ik in dit geval niet zo van overtuigd. Het is blijkbaar niet de bedoeling dat je merkt dat er naar je geluisterd wordt.
Dat schiet dus niet op. Toch heb ik volgens mij de kern van een maatschappelijke handicap te pakken. We luisteren niet meer naar elkaar. We smijten via twitter, e-mail en facebook iets naar elkaar, en vervolgens gaan we stiekem luisteren wat erover gezegd wordt. Dat is ook wel luisteren, maar dan anders.
Dat gaat van hoog tot laag. Blijkbaar zijn mensen zo weinig in elkaar geïnteresseerd dat we alleen maar luisteren als het de luisteraar uitkomt. En dan doen we het ook nog stiekem. Geen wonder dat recent is vastgesteld dat 35 % van de mensen eenzaam is.
Schijnbaar doet elke overheid in Europa aan afluisteren. Als dat zo is dan zitten klagers over de overheid echt fout met hun klacht dat er niet naar burgers geluisterd word. Dat gebeurt gewoon stiekem. En dus is het die burger ook niet kwalijk te nemen: wat je niet weet kun je ook niet kennen.
De Copen
Contactgegevens
Telefoon0348 550735
E-mailinfo@decopen.nl
Adres 2e Industrieweg 17
3411 ME Lopik