Verandering

We waren het bijna vergeten: 2013 is het jubileumjaar van de relatie Nederland-Rusland. Een heel lange relatie van handel en culturele uitwisselingen. Het lijkt bijna een goede marketingstunt om eerst ruzie te maken en vervolgens media-aandacht te krijgen voor zo’n bijna vergeten feit. Prima samenwerking tussen Poetin en Willem Alexander. ‘Je moet een ei breken om een omelet te bakken’, zullen ze bedacht hebben. Waar Greenpeace al niet goed voor is.

Ergenis

En zo kabbelt 2013 voorbij. Een droge zomer met heel veel mooi weer. En net dat ene natte weekend: dan is het extra zuur dat de Foute Cross zoveel ergernis heeft veroorzaakt. Wij zijn in overleg met de organisatie om de overlast van dit evenement onder de noemer ‘eens maar nooit weer” te brengen.

Records

Het is weer zo’n periode dat we records aan het breken zijn. Een somber record is het aantal werk-lozen: zo’n 685.000, en dat is bepaald vervelend. Maar als wielrenner vind ik het wel leuk dat het snelheids-record op de fiets gebroken is. Dat dan weer wel. Ruim 130 km per uur, en dat is toch iets waar een wielrenner van dromen kan, nietwaar?

Afspraken

Intussen zitten we 5 jaar in crisis en we kijken met verbaasde ogen naar wat er uit Den Haag voor wijsheid komt. De akkoor-den vliegen je om de oren. Mijn indruk is dat die akkoorden aan devaluatie lijden. Ze zijn nog niet gesloten of de journalisten vragen of ze wel stand houden. Vroeger was een afspraak nog wat waard.
Dat doen we op de Copen dan toch beter. Gestaag gaan we verder met de revitalisering. Inmiddels is de vrachtwagenparkeer-strook (mooi scrabble-woord trouwens), die verworden was tot een gelegitimeerde plaats voor oude rotzooi, omgetoverd tot een oogstrelende straat.
Firma Schep en zijn medewerkers hebben duidelijk alles uit de kast gehaald. Nu nog wat boompjes en struiken en het noodzakelijk groen voor de gezondheid is ook een feit.

Crisis

En de crisis, hij woekert voort. Maar, beste collega’s, laten we niet bij de pakken neerzitten. Als de wind van verandering waait kun je een schutting bouwen om uit de wind te zitten en wachten tot die over is.
Maar de wind woelt ook het water om, en in troebel water is het goed
vissen. Als we hetzelfde willen blijven moeten we nu veranderen. We zijn de architect van ons eigen geluk. De vindingrijkheid en ondernemersgeest van de Lopikse gemeenschap kan een voorbeeld zijn.

Niet afwachten wat er gebeurt, maar zelf het lot in eigen hand nemen.
De crisis doen we zelf.
De Copen
Contactgegevens
Telefoon0348 550735
E-mailinfo@decopen.nl
Adres 2e Industrieweg 17
3411 ME Lopik